מקור השם פרוביוטיקה הינו מיוונית ופירושו "בעד חיים". כיום משווק באמצעות כדורים ותרחיפים שונים ובעבר הרחוק נוצר מתסיסת חלב וגבינה. מדובר במוצר שמכיל מקבץ של חיידקים חיים שלהם תועלת בריאותית ארוכת טווח. תחילת השימוש בפרוביוטיקה היה ביוון העתיקה, הרומאים והיוונים השתמשו במוצרי גבינה מותססים על מנת לשמר מזון. פריצת הדרך הייתה רק בשנת 1907 שם למעשה החלה לקבל תאוצה ההכרה במושג פרוביוטיקה וזאת בזכות מדען רוסי וחתן פרס נובל בשם
Eli Metchnikoff שהוכיח אחרי ניסויים רבים וללא כל צל של ספק כי אפשר לשקם ולשנות את מרקם פלורת המעיים אחרי שנפגמה באמצעות החלפת חיידקים מזיקים בחיידקים מועילים.
מדוע צריך פרוביוטיקה
העולם הישן וגם החדש סובל מזיהומים שונים במזון, באוויר וכו', תופעות שמפרות את האיזון האקולוגי של חיידקי המעיים ובכך משפיעות קשות על המערכת החיסונית של כל אחד ואחת. מכיוון שאי אפשר לברוח לאי בודד על מנת להתרחק מזיהום האוויר ובעיות נפשיות יש אפשרות לחזק את הגוף באמצעים חיצוניים שאחד מהם הוא הפרוביוטיקה. צריכה נכונה של פרוביוטיקה מבטיחה:
-
חיזוק המערכת החיסונית של הגוף שרובה נמצאת במעי הגס
-
מונעת שפעת וצינון
-
מונעת שילשולים
-
מונעת את תופעת הבטן הנפוחה
-
מגנה על המעיים במקרים של צריכת אנטיביוטיקה
-
מקלה על מחלות במערכת העיכול
-
מסייעת לעיכול טוב יותר של מזון
-
מונעת אלרגיות
-
מונעת היווצרות פטריות בנרתיק (אצל נשים)
-
מעכבת תהליכים סרטניים
אין ספק שלפרוביוטיקה פוטנציאל רפואי רב ומומלץ שכל מי שצרך תקופה ארוכה אנטיביוטיקה או סובל ממחלות מעיים או סובל מחרדות ודיכאונות יבקש אישור מהרופא המטפל להתחיל ליטול אותה.
לבחור מבלי לטעות
מוצרי פרוביוטיקה מציפים כיום את השוק כמו פטריות אחרי הגשם, לכן, עוד בטרם פתיחת הארנק חשוב לדעת כיצד לבחור את התכשיר הנכון והטוב ביותר עבורכם. במידה וגם לאחר קריאה נוספת יש קושי בבחירת המוצר הנכון הצוות המקצועי והנאמן של נאווה בריאות יישמח להסביר ולתת מענה לכל דורש ללא כל התחייבות.
-
סימן ראשון שצריך לבדוק הוא את כמות החיידקים – חשוב שיהיו לא פחות משני מיליארד חיידקים למנה אחת.
-
סימן שני שצריך לבדוק הוא את כמות הזנים של חיידקים – קיימים סוגים רבים של חיידקים המסייעים בהגנה מפני זיהומים וחשוב שיהיו בתכשיר לפחות שניים מהם.
-
סימן שלישי שצריך לבדוק הוא יכולת כיסוי הכדור מפני חומצות קיבה – בתוך הקיבה קיים תהליך של פירוק באמצעות חומצות, במידה ולכדור הפרוביוטי אין יכולת עמידה בפני החומצות הללו, אזי, המוצר לא יהיה יעיל ולא יפתור שום בעיה.
-
סימן רביעי שצריך לבדוק הוא תאריך תוקף המוצר – חשוב שלתכשיר יהיו חיי מדף ארוכים ככל הניתן וזאת לטובת הצרכן במידה וירצה להשתמש במוצר באופן לא שוטף אלה רק במקרי הצורך, אז במקום לקנות קופסה כל פעם מחדש, יש שקט תעשייתי לפחות לשנתיים שלוש מרגע הרכישה ועד רגע פקיעת תוקף המוצר, זמן שמספיק לכל אחד לסיים לפחות קופסה אחת.
דוגמא למוצר שעומד בכל הקריטריונים וניתן למצוא אותו אצלנו באתר הוא הוא "פרוביוטיקה 6 ביליון" . למוצר 6 ביליון חיידקים מ- 10 זנים שונים ותוקפו הוא שנתיים. אין ספק שהוא קלף מנצח והתשובה האולטימטיבית עבור כל מי שהתלבט עד היום איזה מוצר לרכוש.
מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
|
|