שמן הל / קרדמון
ההל או בשמו הלועזי - קרדמון, מופק מהזרעים של צמח ההל ונמצא בשימוש מזה מאות שנים ברפואה הסינית העממית, רפואת הצמחים האירוודית וכמובן במטבח שלכם כתבלין ארומתי והכי חשוב- בקפה השחור שלכם.
לשמן ההל יש ריכוזים גבוהים של סידן וזרחן יחד עם חומצות אמינו, כמו רוב השמנים האתריים האחרים , הוא גם עמוס בנוגדי חמצון שמטיבים עם בריאותנו.
היוונים הקדמונים והרומאים השתמשו בהל בטקסים ארומתיים.
שמן ההל יקר יותר משמנים אחרים מכיוון שתהליך הייצור שלו אינטנסיבי . זה התבלין השלישי היקר ביותר בעולם לחאר זעפרן ווניל טהור.
יתרונות בשימוש בשמן הל :
1) הרגעה- שמן ההל ארומתי וניחון ביכולות הרגעת המטופל. הניחוח המתוק והממתובל יכול להרגע את הסטרס אחרי יום לחו.
הוסיפו 3-4 טיפות שמן הל לדיפיוזר, תנשמו את הארומה כדי לקבל את האפקט המרגיע.
2) שטיפת פה - שמן ההל יכול לסייע בהרחקת ריח רע מהפה וזאת בעזרת שטיפת הפה עם שמן הל. הוסיפו 2 טיפות שמן הל למים, גרגרו בפה למשך 30 שניות, יש לירוק ולשטוף את הפה בסיום.
3) השפעות מטיבות עם ההגנה הטבעית של גופנו - לשמן ההל יכולות מסייעת להגברת ההגנה הטבעית וסיוע בעת שפעת והצטננות. תכונותיו המרגיעות של ההל מסייעות גם במקרים של שיעול .
שימוש- פזרו 3 ע 4 טיפות של שמן הל בימי קרים או בעונת השפעת החריפה כדי להטיב עם ההגנה הטבעית של גופנו.