יום אחד בהיר, קיבלתי מתנה מעניינת במיוחד שהגיעה מסיביר הרחוקה - שוקולד עם צנוברים.
שמן הצנובר או ברוסית (למי שקורא את השפה) кедровое масло,
הינו שמן טעים ביותר שמשתלב בצורה מושלמת עם טעם השוקולד העדין והחיבור ביניהם מפיק הנאה בריאה במיוחד,
הן של נוגדי החמצון שמצויים בשוקולד והן בשמן הצנובר.
התחלתי לפשפש בספרי ההרבולוגיה של צמחי המרפא הרוסים,
גיליתי ששמן הצנובר הינו בריא ביותר והוא עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות ובנוסף עשיר בזרחן, ברזל, ויטמין B1 וויטמין E.
קצת היסטוריה
היה זה אבי הרפואה המערבית היפוקרטס שאמר שהצנובר טוב לבעיות במערכת הנשימה והאינדיאנים האמריקאים השתמשו
בשמן לצרכים רפואים שונים כגון חיטוי פצעים.
כיום, לאחר כמה מחקרים שנעשו על שמן הצנובר, גילו שהוא מסייע לברונכיטיס, מסייע לגוף להלחם בזיהומים שונים
וחוקרים מאוניברסיטת מרילנד גילו שהוא יעיל כנגד זיהומים במערכת הנשימה.
שמן הצנובר ניתן להשיג במידה ויש לכם סבתא/דודה/חבר בסיביר ולאחרונה גיליתי שיש חברה שמשווקת
את השמן לסופרים הרוסים ברחבי הארץ.