כרסת
כרסת היא מצב רפואי של רגישות לחלבון ששמו גלידאין. יחד עם גלוטנין, מרכיב הגלידאין את הגלוטן, שאותו אנו מכירים מצורות דגנים שונות. כרסת נחשבת למחלה אוטואימונית משמע, מחלת חיסון עצמי. מאפיין ידוע נוסף של כרסת הוא שקשה מאוד לאבחן אותה ולזהותה. לכן, לא ברור מה היקף מספר החולים בכרסת בעולם ובישראל בפרט.
כרסת- מה הגורמים לכך ?
לא ידוע מהם הגורמים הישירים למחלה, אך ישנה הערכה גורפת כי נטייה גנטית, היא הגורם לכרסת.
כרסת- תסמינים-
· הפסקת גדילה של הילוד באופן תקין
· חיוורון מתמשך
· נפיחות בטנית מלווה בכאבים עזים
· יציאה מרובה ואינטנסיבית של צואה
· אנמיה- בעקבות ליקוי בספיגה של ברזל
· בחילות והקאות
· אובדן משקל
· גפיים רזות מאוד
· עייפות כרונית
כרסת- מה עושים כנגד?
כאמור, כרסת היא מחלה המתקשרת לגלוטן באופן ישיר, לכן, חולי כרסת ימנעו לחלוטין מאכילת מוצרים המכילים גלוטן, והדבר יעשה ללא קשיים מיוחדים שכן בישראל מצוין בפירוש על מוצרים המכילים גלוטן. להלן המזונות המכילים גלוטן וכי יש להימנע מהם בעת מצב של כרסת-
· כל סוגי הלחם למיניהם מסוגי החיטה השעורה והשיפון.
· שיבולת שועל (עם כי הדבר נתון לדיון)
· כוסמין
מה כן אפשר לאכול?
· תירס ומוצרים המכילים קמח תירס
· תפו"א וכיוצא ממנו
· אורז ומוצריו השונים
כרסת- לסיכום
נציין כי בשנים האחרונות מתפתחת תעשייה חדשה לניקוי הגלוטן מן מוצרים המכילים חיטה שעורה ושיבולת שועל, אך הדבר הוא עדיין ניסיוני, ולכן, העצה יחידה שאנו יכולים לתת לכם היא חיזוק מערכת החיסון בכדי להימנע ממפגש עם מחלה אוטואימונית, שהיא מחלה של מערכת החיסון, ומתקשרת איתה באופן ישיר. לכן, אנו ממליצים על המניפיקה, תוסף מזון מחברת נאווה בריאות ואיכות חיים בע"מ, לחיזוק מערכת החיסון ושמירה על איכות חיים גבוהה.